Чого боїться ламінат

Чого боїться ламінат

Ламінат по праву став найпоширенішим підлоговим покриттям. По-перше, він швидко і досить просто стелиться, по-друге, він не примхливий і довговічний, по-третє, це його не висока вартість. Однак у цього матеріалу є певні правила догляду про які розповідає портал promtek2000.com.ua, не дотримуючись яких, можна його пошкодити.

Головний ворог ламінату

Безумовно головним ворогом ламінату є вода. Чим довше триває контакт ламінату з вологою, тим більше він деформується і вбирає в себе воду. Чим нижче щільність плашки, тим швидше вона приходить в непридатність. З цієї причини, якщо на це покриття була пролита рідина, її необхідно негайно зібрати.

Чого боїться ламінат

Важливо! Чистити ламінат найкраще пилососом, а потім вологим прибиранням злегка змоченою ганчіркою. Зараз в будь-якому магазині продається велика кількість спеціальних чистячих засобів для цього підлогового покриття.

Інші чинники

Пролита вода може потрапити між сполуками плашок, якщо в процесі монтажу вони не були загерметизовані. Це призведе до збільшення торців і підняттю країв ламінату. Крім води, є й інші фактори, яким не варто піддавати ламінат:

  • падіння на нього важких і гострих предметів;
  • монтаж в непризначених для ламінату місцях – ванна, санвузол, кухня;
  • навантаження не відповідає класу зносостійкості (у кожного ламінату є свій клас, і вибирати бажано високий, так як ламінати з низьким класом швидше втратять свій зовнішній вигляд);
  • неправильне зберігання.

Ламінат повинен зберігатися в сухому і провітрюваному приміщенні і строго лежачому положенні. Зберігання у вертикальному стані може деформувати його і при монтажі стики плашок будуть не щільні. Це псує зовнішній вигляд, в стиках збирається бруд і пил, а пролита вода дуже швидко вбирається в структуру ламінату.

Кухня та ванна

У цих приміщення ламінат піддається зайвим навантаження у вигляді бруду, вологи, крапельок жиру, які постійно на нього потрапляють. На кухні великий ризик упустити на поверхню ніж або інше кухонне начиння, що призведе до вм’ятин або сколів. Для цих приміщень переважніше вибрати керамічну плитку або керамограніт.

Чого боїться ламінат

Помилки при укладанні

Після того як ламінат з магазину доставили в квартиру, він повинен пролежати в цьому приміщенні не менше доби. Так він прийме температуру і вологість приміщення рівномірно, що спростить його монтаж і суттєво продовжить термін служби. Особливо це умова важливо дотримуватися в холодну пору року.

При монтажі ламінату на підлогу необхідно залишати технологічні зазори між стінами і самим покриттям – 5-7 мм. Це необхідно для природного розширення з-за перепаду температур всередині кімнати. Якщо укласти ламінат без цих відступів, дуже швидко плитки будуть деформовані і навіть поламані. Також ламінат не можна приклеювати до основи, виробник гарантує якість, тільки якщо ламінат покладений вільно і утримується за рахунок сусідніх плашок.

Якщо ламінат монтується на стіни або стелю, краще кріпити його допомогою спеціальних цвяхів або прихованих шурупів. Також у цьому випадку, не зайвим буде придбати спеціальний герметик для ламінату, яким обробляти всі стику по всій їх довжині.

Share

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *