Шаурма. Де вигадали шаурму, якої країни це національне блюдо і що взагалі означає слово “шаурма”

Шаурма. Де вигадали шаурму, якої країни це національне блюдо і що взагалі означає слово “шаурма”

Шаурма. Зараз куди не глянь, довкола одна шаурма. І справді, ця страва досить швидко стала популярною в Україні і схоже не збирається здавати обертів. Отже, арабські смаколики у нас у країні люблять і не збираються від них відмовлятися. Для тих хто стежить за калоріями і дуже любить шаурму інформацію про калорії можна знайти тут https://ga.org.ua/shaurma-skilki-kalorij-v-1-shtuci/.

Ой, здається, проговорився трохи. Так, саме так, шаурма – це страва арабської та близькосхідної кухні, що зародилася в імперії Османа. Нині ж, на цій території розташована сучасна держава під назвою Туреччина.

Також шаурма популярна в таких країнах як Єгипет, Ірак, Саудівська Аравія, Кіпр, Ізраїль, Лівія, Ліван, Сирія, Марокко, Греція, Румунія. Ну і не забуваємо звичайно про країни Близького Сходу (колишні республіки СРСР). У цих країнах ця страва теж набула широкого поширення і є досить популярним делікатесом вуличної кухні.

Шаурма. Де вигадали шаурму, якої країни це національне блюдо і що взагалі означає слово "шаурма"

Що ж до самої назви. Шаурма, що це означає і чому саме так?

Шаурма – це арабський переклад турецького слова çevirme (чевірме) – перевертання.

Даний термін якраз таки має відношення до вертушки, що обертається, з м’ясом з якого і робиться сучасна шаурма.

Так що ось так. Тепер ви знаєте, що означає слово шаурма і звідки походить ця страва. Можете розповідати своїм друзям та знайомим, що ви прокачали свою ерудицію. Кухня – це не просто приготувати та з’їсти. Кухня – це щось більше, це культура, знання та пізнання. Так що їжте із задоволенням і з таким самим задоволенням пізнайте навколишній світ.

Share

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *