Як повернути посмішку: нюанси корекції губ «корнер ліфт»

Як повернути посмішку: нюанси корекції губ «корнер ліфт»

З точки зору естетичного сприйняття та гармонії вважається, що верхня губа повинна бути трохи тоншою за нижню (висота верхньої губи 1/3, а нижня 2/3 від загальної висоти рота), межі – чіткими, а куточки рота – розташовуватися горизонтально або бути трохи піднятими догори.

На жаль, з віком на обличчі починається невблаганний рух вниз, тканини стоншуються, обсяги йдуть. Губи втрачають наповненість і зволоженість, стають плоскішими, зменшується їх висота. Верхня губа трохи подовжується, звужується і як би підвертається всередину, її контур розмивається, утворюється сіточка зморшок. Куточки рота опускаються і формують зморшки маріонетки – все це надає зовнішності похмурий, незадоволений вигляд. У цьому випадку виправдано корекцію, яка допоможе усунути ознаки вікових змін, повернути губам молодість, а зовнішності – чарівність та оптимізм. Більше порад про жіночу красу розповідає сайт mostrda.org.ua

Як повернути посмішку: нюанси корекції губ «корнер ліфт»

Повернути губам молодість

Попрацювати з губами можна у різний спосіб – як ін’єкційним (переважно за допомогою філерів), так і хірургічним. Перший дає тимчасовий ефект, другий постійний. Хірургічна корекція губ називається хейлопластикою. Сюди входить кілька різних технік, спрямованих на зміну форми, розміру та в цілому омолодження цієї делікатної зони.

Серед них так званий корнер ліфт (Corner Lip Lift) – простіше кажучи, підтяжка куточків губ. Ця невелика операція дозволяє повернути особі радість посмішки та позитивний зовнішній вигляд. Вона показана, як правило, після 45 років, коли в ділянці рота утворюються помітні зморшки і куточки губ опускаються.

Безперечним плюсом операції є те, що вона дає постійний ефект, при цьому малотравматична і не потребує тривалої реабілітації. Її виконують амбулаторно (перебування в стаціонарі не потрібно) під місцевою анестезією протягом 20-30 хвилин. Залишити кабінет лікаря можна вже за годину після процедури.

Техніка полягає у видаленні невеликих ділянок тканини у зоні куточків рота. Зшивання ран помітно підтягує їх догори, утворюючи легку напівусмішку. Рубці після “корнер ліфта” залишаються на самому краю і абсолютно непомітні. Однак на занадто ніжній і тонкій шкірі молодих дівчат рубець може бути помітнішим. Шви знімають на п’ятий день, можливе застосування ниток, що саморозсмоктуються, не вимагають видалення. При цьому болючі відчуття зазвичай не турбують.

Варто враховувати, що “корнер ліфт” – операція, яка спрямована не на збільшення об’єму, а на усунення зморшок на губах та підняття їх куточків.

Корнер ліфт можна поєднувати з ін’єкційними методами збільшення обсягу губ (контурною пластикою і ліпофілінгом), щоб повернути їм наповненість і зволоженість. Також дана корекція проводиться і з хірургічними методиками збільшення губ, наприклад, булхорном, коли видаляється смужка тканини безпосередньо під носом, з метою зменшити відстань між ним та губами, а також підняти і трохи вивернути верхню губу.

Як повернути посмішку: нюанси корекції губ «корнер ліфт»

Протипоказання до пластики губ

  • Порушення згортання крові;
  • Цукровий діабет;
  • Інфекційні захворювання, герпес;
  • Серцево-судинні захворювання;
  • Вагітність та лактація;
  • Онкологічне захворювання.

Реабілітація

«Корнер ліфт» хоч і невелике втручання, але все ж таки операція, тому після неї слід дотримуватися рекомендацій фахівця. Протягом трьох тижнів не можна відвідувати сауну, приймати гарячу ванну, тренуватись у фітнес-залі. Необхідно забезпечити максимальний спокій ротової області: послабити міміку, менше розмовляти, не відкривати його широко. Також слід приймати рідку їжу, а щоб не потрапила інфекція, після кожного їди полоскати рот антисептичним розчином, який призначить лікар.

Таким чином, операція «корнер ліфт» позбавляє виразу невдоволення на обличчі і заодно вирівнює поверхню губ, усуваючи сіточку дрібних зморшок.

Share

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *