Завести кошеня і не зіпсувати собі життя: “найважчі” породи кішок

Завести кошеня і не зіпсувати собі життя: “найважчі” породи кішок

Багато хто любить кішок. Але щоб завести вдома пухнастого улюбленця і не зіпсувати собі життя, слід враховувати особливості деяких порід.

Кожен кошеня унікальний, стверджують фахівці. Однак деякі породи визнаються ними досить “”складними””. Вони можуть бути скритними, полохливими, егоїстичними і навіть агресивними. Породи кішок з дуже складним характером перерахував блог https://akiba.com.ua/ разом із Лізою Сельваджо, сертифікованим фахівцем в області клінічного харчування домашніх тварин.

Завести кошеня і не зіпсувати собі життя: "найважчі" породи кішок

Сіамська кішка

Дуже красиві і розумні, вони зазвичай визнають одного господаря. На інших членів сім’ї та незнайомців можуть реагувати агресивно.

Сфінкс

Вимоглива кішка. Любить бути в центрі уваги, і якщо їй його не вистачає, може демонстративно вести себе погано.

Бомбейська кішка

Чарівна чорна кішка, любить увагу і ласку, але досить пуглива. Злякавшись, наприклад, раптового шуму, може накинутися навіть на господаря.

Завести кошеня і не зіпсувати собі життя: "найважчі" породи кішок

Бенгальська кішка

Порода походить від азіатської леопардової кішки і вважається досить важким у вихованні. Ці кішки відрізняються вимогливістю і можуть проявляти агресію.

Шотландська висловуха

Вважаються егоїстами навіть серед кішок. Цей чарівний вихованець з притиснутими вушками готовий терпіти поруч лише того, хто про нього піклується.

Піксі Боб

Порода славиться красою, грайливістю і яскравою індивідуальністю. Вони використовують багату палітру вокализаций для спілкування, можуть навіть гарчати. Ці кішки прекрасно ладнають зі своєю людською сім’єю, але з підозрою ставляться до незнайомців.

Завести кошеня і не зіпсувати собі життя: "найважчі" породи кішок

Єгипетський Мау

Швидко прив’язуються до своєї сім’ї, але не люблять спілкуватися з незнайомцями. Ревно ставляться до речей, які вважають своїми – іграшкам, коврику, їжі.

Американська жесткошерстная

Дуже незалежні кішки, часто воліють, щоб їх залишили у спокої. У присутності незнайомців можуть вести себе агресивно.

Корат (ши-сават)

Одна з найдавніших порід кішок родом з Таїланду. Віддає перевагу спокійну обстановку. Гучні звуки або галасливі діти дратують їх, і тоді кішка може проявити агресію.

Завести кошеня і не зіпсувати собі життя: "найважчі" породи кішок

Сінгапурська

Кошенята цієї породи потребують ранньої соціалізації. Вони полохливі і часто ховаються від людей. У незнайомців бачать загрозу і можуть повести себе агресивно, розповіла Ліза Сельваджо порталу PetGuide.

Share

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *